Logotip Catosfera 2021

La Catosfera 2021 abordarà la conjunció entre comunicació i Internet en àmbits com les fake news, les xarxes com a model de negoci o el SEO

La jornada se celebrarà els propers 14, 15 i 16 d’octubre a l’Auditori Josep Irla i també es podrà seguir en línia

Emissió del programa Popap de Catalunya Ràdio en directe des de la Catosfera.

La Catosfera, el cicle de debats, tallers i xerrades sobre comunicació digital i novetats tecnològiques, tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 d’octubre a l’Auditori Josep Irla de Girona i ja hi ha inscripcions obertes. La jornada, organitzada per l’Associació Catosfera i l’Ajuntament de Girona, arriba a la 13a edició i s’ha consolidat durant els últims anys com el punt de trobada dels sectors més actius de la Internet catalana.

En aquesta edició es proposa reflexionar sobre la necessitat de tenir un ecosistema digital consolidat i rigorós amb la informació, així com analitzar la figura de l’influencer i les xarxes com a model de negoci, posar en valor l’àudio com un dels formats comunicatius que té cada vegada més pes, i repassar les darreres novetats en el món del SEO.

El programa compta amb varis noms destacats del panorama comunicatiu català, com els periodistes Enric Borràs, Ferran Casas i Alba Tobella; les influencers i creadores de contingut a la xarxa com Marta Puig (Lyona Ivanova) i Sònia Carmona (La Foodlovers); i algunes de les veus joves que tenen més presència a les xarxes socials, com Juliana Canet i Roger Carandell.

El programa, en detall

Com sempre, la Catosfera programa activitats per a tots els públics. Aquesta edició engegarà dijous 14 d’octubre al matí amb activitats dirigides a un públic adolescent. Començarà amb un taller de la Fundació .cat impartit pel creador de contingut Albert Roig on els joves de diferents instituts de Girona podran convertir-se en experts digitals. Seguirà amb l’enregistrament des de l’Auditori Josep Irla del programa Adolescents XL de Catalunya Ràdio amb Roger Carandell, Marta Montaner, Juliana Canet i Joan Grivé.

Durant la tarda hi haurà la taula rodona: ‘I tu, com t’informes? L’impacte de les fake news’ on Carlos Baraibar, responsable de ‘Fets o fakes’ de Catalunya Ràdio; Alba Tobella, codirectora de Verificat.cat;Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes i cap d’informatius de RAC1 i Enric Borràs, periodista del Diari ARA i president del Grup Barnils, en una conversa moderada pel subdirector de Nació Digital, Ferran Casas, parlaran de les fake news i la influència que han pogut tenir en les percepcions de la societat davant de la crisi sanitària de la covid-19.

El matí de divendres 15 d’octubre també presenta una proposta focalitzada en els adolescents. En aquest cas, el dia començarà amb el taller ‘It from beat’, una sessió de co-creació d’un tema musical interactiu impartida per Josep M. Ganyet, CEO de Mortensen, Quico Domingo, soci de Mortensen, i l’enginyer, músic i productor Pol Martínez. Al taller el seguirà l’emissió en directe del programa Popap de Catalunya Ràdio amb Mariola Dinarès.

La tarda engegarà amb la inauguració institucional de la Catosfera per part de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director de la Catosfera, Joan Camp. L’acte anirà seguit per la taula rodona ‘“Jo soc influencer”. Guanyar-se la vida a través de les xarxes socials’ on les influencers Marta Puig (Lyona Ivanova), Sònia Carmona (La Foodlovers), Francesc Boix (Boix) i Ariadna Padilla (Its Love Tourism) parlaran, en una conversa moderada per la periodista i SMM Mariola Dinarès, sobre la seva professió, les dificultats de treballar a Internet i la relació que mantenen amb les xarxes socials.

I, finalment, durant el matí de dissabte 16 d’octubre hi ha programada una proposta més especialitzada sobre posicionament web: el SEO Day. Un conjunt de xerrades per aprendre estratègies de posicionament SEO conduïdes per l’equip de Doble SEO, Xevi Sañé i Eva Olivares, i que comptaran amb la participació de professionals com Fran Murillo; Clara Soteras, encarregada del SEO a BTV; Jordi Ordóñez, especialista en SEO d’Amazon; Álvaro Peña, d’ iSocialweb i Gisela Bravo, de NoCode.

Inscripcions obertes

Aquest any, a diferència de les edicions anteriors, la Catosfera no només es desenvoluparà a l’Auditori Josep Irla, sinó que s’expandirà en altres espais de la ciutat. La programació completa es farà pública al llarg dels propers dies.

Mentrestant, ja hi ha les inscripcions obertes per totes les activitats que es duran a terme des de l’Auditori Josep Irla. Totes les activitats són gratuïtes però per accedir-hi cal haver-se inscrit.

Organitzador

Associació Catosfera
Associació Catosfera

Patrocinadors

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
Ajuntament de Girona
Ajuntament de Girona
Fundació punt cat
Fundació punt cat
AMIC
AMIC
RENFE
RENFE
L'Hòstia
L'Hòstia
Tegust
Tegust
Cowork Nexus
Cowork Nexus

Mitjans oficials

Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio
ara
ara
Nació Digital
Nació Digital
El Punt Avui
El Punt Avui
LA MIRA
LA MIRA
Fibracat TV
Fibracat TV

Col·laboradors

Digitals Girona
Digitals Girona
Dobleseo
Dobleseo
Fundació Nord
Fundació Nord
UdG
UdG

Membre de

Cens d'entitats de foment de la llengua catalana
Cens d'entitats de foment de la llengua catalana